Etarget

London

Üdv látogató! Ez a blog nem más, mint egy élménybeszámoló egy Londonban tett 5 napos látogatásról. Annyira bejött a város, hogy elhatároztam, leírom, hogyan éltem meg ezt az 5 napot. A szubjektív élmények mellett hasznos infókat is találhatsz utazásról, tömegközlekedésről, látnivalókról, nevezetességekről, szállásról, árakról... Bármilyen kérdést, kritikát, észrevételt szívesen látok! Jó szórakozást!

Címkék

0 hosszúsági fok (1) aluljáró (1) angol humor (1) archway station (1) asda (1) autópálya (1) baked beans (2) baker street (2) bank of england (1) bérletek (1) big ben (2) british museum (1) buckingham palota (1) camden town (3) canary wharf (3) carlsberg (1) china town (1) city hall (1) cleopatras needle (1) county hall (1) covent garden (2) criterion theatre (1) cutty sark (1) dlr (2) double decker (4) easyhotel (2) evés ivás (2) felhőkarcolók (1) fish & chips (1) futás (1) ghost pictures (1) greenwich (4) green park (1) hms belfast (2) hyde park (1) indiai kaja (1) jegypénztár (1) jubilee gardens (1) kerékpárút (1) kilátás a városra (1) kilburn (1) kocsma (3) koldusok (1) közlekedes (2) közlekedés (1) külváros (2) last minute színházjegy (1) leicester square (2) londoni csalad (1) londoni futók (1) london dungeon (1) london eye (2) london zoo (1) lovasok (1) luton (2) madam tussauds (1) magyarok londonban (1) magyar szállásadók londonban (1) metró (6) millenium bridge (2) mókusok (3) momument (1) munka (1) múzeumok (4) national gallery (1) natural history museum (1) nelsons column (1) operaénekes (1) őrség (1) oxford street (1) paradicsomos bab (2) parkok (7) parlament (1) peter harrison planetarium (1) piac (3) piccadily circus (2) piros emeletes busz (1) prime meridian line (1) primrose hill (1) pub (3) punkok (1) queen marys gardens (1) reformers tree (1) regents park (1) repülés (2) repülőtér (2) repülőtéri transfer (3) róka (1) royal exchange (1) royal observatory (1) rozsakertek (1) science museum (1) sherlock holmes museum (1) soho (1) sör (2) sörözés (1) speakers corner (1) stock exchange (1) st james park (1) st pauls cathedral (2) st pauls church (1) szállás (4) szent pál katedrális (2) szép kilátás (7) színház (1) tate modern (1) tavak (3) temze (1) térkép (2) the 39 steps (1) the bank (1) tömegközlekedés (3) tower bridge (2) tower of london (3) trafalgar square (1) utazás (2) utcai zenészek (3) utcai zeneszek (1) vásárlás (6) victoria embarkment gardens (1) vizeses (1) westminster apátság (1) Címkefelhő

Friss topikok

HTML

Utazás Lutonról London szívébe

2008.02.15. 20:09 London

Vagyis csak a szívének a csücskéig, mivel ezen a szép napon 15000 Metropolita Poliszmanus készült tüntetni azért, hogy ne a ledolgozott órák után kapják a bérüket, hanem a végzetségük alapján. Ezért csak a Baker Street-ig vitt minket ez a busz. De nem volt ám akármilyen ez az út sem. Először is, rengeteget álltunk hatalmas dugókban, tekeregtünk Luton utcáin, hogy aztán kijussunk egy zsúfolásig megtelt, totálisan beállt autópályára. A közlekedés balkezes, igen, valóban, ezt már tudtuk eddig is. De azt nem, hogy itt az Opelt valamiért Vauxhallnak hívják, és hogy az angolok - milyen jogosan! - indexelnek befelé is a körforgalomban. Úgy értem, mikor benne vannak a kör forgalmában odabent, de nem akarnak kifelé hajtani belőle, akkor indexelnek a kör belseje felé, bizony! És amíg ott álltunk hosszú percekig egy ilyen gyönyörűséges körforgalom előtt, hogy végre áthaladhassunk rajta, rá kellett jönnöm, hogy ez nem hülyeség, hanem igen is hasznos dolog, csinálhatná így más nemzet autósa is, pl. a magyaré. Meg például átlagsebesség mérés is okos dolog az autópályán, ilyet is láttunk. Két kamera egymástól x km-re, ha y időn belül látják z autót, akkor bizony a két pont között túl gyorsan hajtott, milyen pofon egyszerű, és miért csak itt látok ilyet?

3 komment

Címkék: utazás autópálya luton közlekedes repülőtéri transfer baker street külváros

A bejegyzés trackback címe:

https://my-london.blog.hu/api/trackback/id/tr97341993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schunee 2008.03.29. 15:05:06

Szia!

A londonimagyarok.hu-n talaltam a linkedet es mivel itt elek, ugy gondoltam vegig olvasom. Rogton az elso bejegyzesedhez hozza szolnek.

Nos lehet, hogy ahol Te jartal ott mindenki indekszelt meg a korforgalomban is, de en inkabb olyannal talalkozom akik egyaltalan nem indekszelnek, Te meg csak allsz az ut szelen, varod, hogy atmehess... Csak fele annyi idot kene ott dekkolnod, ha a "kedves" autos lenne szives kitenni az iranyjelzojet, hogy tudd o bizony be fog kanyarodni, te meg nyugodt szivvel atmehetsz az uton.

Erika 2008.06.29. 12:24:49

Sziasztok!
Szeptemberben megyek a lányommal Londonba és a Lutoni reptérre érkezünk mi is. A Trinity House-ban fogunk megszállni.Ez a 3-as zónában van,kelet-Londonban
Nagyon hasznos a blog,örülök,hogy rátaláltam.

Speedcam · http://anyad.rulez.org/main.php/v/alb_rofl/speedcam-warning.jpg.html 2008.09.12. 20:27:51

Az atlagsebesseg trukkos dolog es bizony van a belgaknal, a hollandoknal, a franciaknal, a nemeteknel es mar ausztriabol is jelentettek hasonlo dolgokat :-) Egyenlore a hatar innenso oldalara meg nem kerult at, de sztem ez is csak ido kerdese.

Sajnos ezeknel mar nem mukodik a speedcam warning :-)
süti beállítások módosítása