Etarget

London

Üdv látogató! Ez a blog nem más, mint egy élménybeszámoló egy Londonban tett 5 napos látogatásról. Annyira bejött a város, hogy elhatároztam, leírom, hogyan éltem meg ezt az 5 napot. A szubjektív élmények mellett hasznos infókat is találhatsz utazásról, tömegközlekedésről, látnivalókról, nevezetességekről, szállásról, árakról... Bármilyen kérdést, kritikát, észrevételt szívesen látok! Jó szórakozást!

Címkék

0 hosszúsági fok (1) aluljáró (1) angol humor (1) archway station (1) asda (1) autópálya (1) baked beans (2) baker street (2) bank of england (1) bérletek (1) big ben (2) british museum (1) buckingham palota (1) camden town (3) canary wharf (3) carlsberg (1) china town (1) city hall (1) cleopatras needle (1) county hall (1) covent garden (2) criterion theatre (1) cutty sark (1) dlr (2) double decker (4) easyhotel (2) evés ivás (2) felhőkarcolók (1) fish & chips (1) futás (1) ghost pictures (1) greenwich (4) green park (1) hms belfast (2) hyde park (1) indiai kaja (1) jegypénztár (1) jubilee gardens (1) kerékpárút (1) kilátás a városra (1) kilburn (1) kocsma (3) koldusok (1) közlekedes (2) közlekedés (1) külváros (2) last minute színházjegy (1) leicester square (2) londoni csalad (1) londoni futók (1) london dungeon (1) london eye (2) london zoo (1) lovasok (1) luton (2) madam tussauds (1) magyarok londonban (1) magyar szállásadók londonban (1) metró (6) millenium bridge (2) mókusok (3) momument (1) munka (1) múzeumok (4) national gallery (1) natural history museum (1) nelsons column (1) operaénekes (1) őrség (1) oxford street (1) paradicsomos bab (2) parkok (7) parlament (1) peter harrison planetarium (1) piac (3) piccadily circus (2) piros emeletes busz (1) prime meridian line (1) primrose hill (1) pub (3) punkok (1) queen marys gardens (1) reformers tree (1) regents park (1) repülés (2) repülőtér (2) repülőtéri transfer (3) róka (1) royal exchange (1) royal observatory (1) rozsakertek (1) science museum (1) sherlock holmes museum (1) soho (1) sör (2) sörözés (1) speakers corner (1) stock exchange (1) st james park (1) st pauls cathedral (2) st pauls church (1) szállás (4) szent pál katedrális (2) szép kilátás (7) színház (1) tate modern (1) tavak (3) temze (1) térkép (2) the 39 steps (1) the bank (1) tömegközlekedés (3) tower bridge (2) tower of london (3) trafalgar square (1) utazás (2) utcai zenészek (3) utcai zeneszek (1) vásárlás (6) victoria embarkment gardens (1) vizeses (1) westminster apátság (1) Címkefelhő

Friss topikok

HTML

St. James Park, mókusok, tarajosok, kerékpárút

2008.02.11. 21:18 London

A Buckingham Palace Road-on folytatjuk utunkat a Victoria állomás felé, ami egy nagy tömegközlekedési csomópont, vasút-, busz-, és metróállomás, és nem mellesleg innen pár utcányira van a szállásunk, az EasyHotel. Az 5 nap alatt rengetegszer tettük meg ezt az utat, de messze ezen az első alkalomkor tűnt a leghosszabbnak, nyílván a böszme nagy, nehéz hátizsák okozta ezt az érzetet. A szálláson az a szomorú tény fogad minket, hogy a szobánk még nincsen készen, és így nem tudjuk elfoglalni. Csak 3-tól. Najó, kettőtől. Addig letehetjük itt a cuccunkat 5 Font ellenében. Uhhh! Az 1750 jó magyar Forintnak felel meg. És most van dél... Vagy a hátizsákokkal folytatjuk a városnézést - ami így elég rémálom lesz az elmúlt 1-2km-es sétából kiindulva.

Vagy becsengetjük fájó szívvel ezt a pénzmagot. Nehezen ugyan, de végül utóbbi mellett döntöttem. Nem azért jöttem ide, hogy 25 kilós hátizsákkal szenvedjem magam végig a városon, hanem azért, hogy lássam a várost, és jól érezzük magunkat. Ha ez pénzbe kerül, hát legyen, ez nem a spórolás ideje, és helye, hanem éppen a pénzköltésé. Így hát el is felejtem gyorsan, hogy mennyi is az az 5 Font Forintban, és immár könnyű háttal, két apró hátizsákkal visszük az irányt a St. James Park felé. Végig a Warwick Way-en, majd mindenféle utcákon át, a végén már csak találomra,

de kilyukadtunk a park sarkánál. Közben láttunk fantasztikus kocsmákat, és gyönyörű, álomszép, etalon kerékpárutat, jó nagy padkával elválasztva az autósoktól, és a gyalogosok járdájától. Álom... Már csak egy bicikli kéne, hogy jól meg lehessen rajta rakni. Nyélen, természetesen. :) A parkban először egy baráti punk vs. Bobbies boxmeccs közepén találtuk magunkat, vagyis csak hittük, hogy mindjárt találjuk magunkat, de az alternatív tarajosok, csak úgy kekeckedtek a rendőrökkel, mintha a pajtásaik lennének. Utóbbiak pedig csak azért tessékeltél elfelé a környékről a suhancokat, mert a közelben készült a nagy demonstráció. Ja és mindeközben amióta csak itt vagyunk, egy rohadt zajos helikopter köröz a Buckingham palota felett... Rontja az összhatást, amit mindjárt feljavítanak a barátságos mókusok (friendly squirrels), akik majdnemhogy az ember tenyeréből esznek, ami egy magyarhonból szabadult elme számára elsőre szinte felfoghatatlan. Mint ahogy az is, hogy a megszelídült fáramászók nem szeretik a virslis kroásszánt. Bezzeg a mogyoróért füttyszóra odajönnek a lándonerhez, és kiveszik a kezéből.

2 komment

Címkék: szállás kerékpárút mókusok st james park punkok parkok

A bejegyzés trackback címe:

https://my-london.blog.hu/api/trackback/id/tr99342095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edina Rizner 2008.11.11. 12:09:45

Kedves latogato!
A parkrol minden szo szerint igaz, amit leirtal. Eppen ezert csak egy elmenyt szeretnek megosztani veled. Londonba erkezesem utani elso heten en is ugy gondoltam felkerekedek, es megnezem a cityt. A St. James Parkba erve nekem is megdobogtattak a szivem a mokusok, de sajnos talaltam egy beteg allatot. A ket hatso laba bena volt, igy kuszott szegeny a jardan, hogy fuves teruletre erjen. Szoltam egy parkgondozo neonmellenyes embernek, hogy ertesitsen valami allatklinikat, gondoltam ez itt is igy szokas, akarcsak Magyarorszagon, ha az ember talal egy beteg allatot. Erre o kozolte, hogy egy mokusert senki sem akar fizetni az allatorvosnak. A mokus olyan itt, mint a patkany, majd megeszi a roka, ez az elet rendje. Elhulve hallgattam es nem akartam elhinni, amit mond. Probaltam meggyozni, hogy a mokus nem olyan, mint a patkany, de hiaba. Sajnos ennel tobbet nem tudtam tenni a kis allatkaert, pedig olyan szomoru szemekkel nezett ram. Azota is banom, hogy nem vittem haza es probaltam meggyogyitani.

Udvozlettel: Rizner Edina

Csilla Chili Nemeth 2008.12.06. 12:24:15

I love animals; esepecially when i visit them in zoo; like London zoo. Erdekelne milyne allatok vannak London zoo St. James Parkban??


thankx for the info. ; Chilli
süti beállítások módosítása