Etarget

London

Üdv látogató! Ez a blog nem más, mint egy élménybeszámoló egy Londonban tett 5 napos látogatásról. Annyira bejött a város, hogy elhatároztam, leírom, hogyan éltem meg ezt az 5 napot. A szubjektív élmények mellett hasznos infókat is találhatsz utazásról, tömegközlekedésről, látnivalókról, nevezetességekről, szállásról, árakról... Bármilyen kérdést, kritikát, észrevételt szívesen látok! Jó szórakozást!

Címkék

0 hosszúsági fok (1) aluljáró (1) angol humor (1) archway station (1) asda (1) autópálya (1) baked beans (2) baker street (2) bank of england (1) bérletek (1) big ben (2) british museum (1) buckingham palota (1) camden town (3) canary wharf (3) carlsberg (1) china town (1) city hall (1) cleopatras needle (1) county hall (1) covent garden (2) criterion theatre (1) cutty sark (1) dlr (2) double decker (4) easyhotel (2) evés ivás (2) felhőkarcolók (1) fish & chips (1) futás (1) ghost pictures (1) greenwich (4) green park (1) hms belfast (2) hyde park (1) indiai kaja (1) jegypénztár (1) jubilee gardens (1) kerékpárút (1) kilátás a városra (1) kilburn (1) kocsma (3) koldusok (1) közlekedés (1) közlekedes (2) külváros (2) last minute színházjegy (1) leicester square (2) londoni csalad (1) londoni futók (1) london dungeon (1) london eye (2) london zoo (1) lovasok (1) luton (2) madam tussauds (1) magyarok londonban (1) magyar szállásadók londonban (1) metró (6) millenium bridge (2) mókusok (3) momument (1) munka (1) múzeumok (4) national gallery (1) natural history museum (1) nelsons column (1) operaénekes (1) őrség (1) oxford street (1) paradicsomos bab (2) parkok (7) parlament (1) peter harrison planetarium (1) piac (3) piccadily circus (2) piros emeletes busz (1) prime meridian line (1) primrose hill (1) pub (3) punkok (1) queen marys gardens (1) reformers tree (1) regents park (1) repülés (2) repülőtér (2) repülőtéri transfer (3) róka (1) royal exchange (1) royal observatory (1) rozsakertek (1) science museum (1) sherlock holmes museum (1) soho (1) sör (2) sörözés (1) speakers corner (1) stock exchange (1) st james park (1) st pauls cathedral (2) st pauls church (1) szállás (4) szent pál katedrális (2) szép kilátás (7) színház (1) tate modern (1) tavak (3) temze (1) térkép (2) the 39 steps (1) the bank (1) tömegközlekedés (3) tower bridge (2) tower of london (3) trafalgar square (1) utazás (2) utcai zeneszek (1) utcai zenészek (3) vásárlás (6) victoria embarkment gardens (1) vizeses (1) westminster apátság (1) Címkefelhő

Friss topikok

HTML

Regent's Park, Primrose Hill, és kocafutók :)

2008.02.01. 00:25 London

Regent's Park, Primrose Hill, és kocafutók

Egy Bobby-nőt kérdeztünk meg, hogy merre is van a Regent's Park, akitől megtudtuk, hogy gyalog is érdemes nekivágnunk, 10 percre sincs innen, Camden Town-tól. Sajnos az idő ekkor már nem volt olyan napsütéses, mint reggel, a park pedig unalmasnak tűnt, mindaddig, amíg a bejáratánál meg nem pillantottam a térképem a Primrose Hill nevű helyet. Ez egy kis domb a Regent's Parktól Északra, és azt olvastam róla még otthon a neten, hogy rálátni róla egész Londonra. Így hát arra vettük az utunkat, elsétáltunk a London Zoo, azaz az állatkert mellett, kereszteztük a

Regent's Park, Primrose Hill, és kocafutók

Regent's Canal-t, és máris a Primrose Hill-en találtuk magunkat. Ezek a parkok mind sokkal szebbek lennének tavasszal, nyáron, vagy akár ősszel is, de hát mi most januárban vagyunk itt. Azért így sem rossz. Gonoszul nevetek a hobbifutókon - persze úgy, hogy nem látják -, akik zötyögős 7-8 perc/km-es tempót nyomnak. Mp3-lejátszó mindenkin, egyik kézben fél literes ásványvizes palack a kiszáradás ellen, a másik kézben törölköző a felettébb kellemetlen, és nem kívánatos izzadság ellen, vagy zselé az eléhezés ellen. Regent's Park, Primrose Hill, és kocafutókUtóbbit én eddig még csak tévében láttam a Tour de France-on. Ezt tolták a versenyzők magukba kaja gyanánt, a kis tubusban lévő zselé tele van gyorsan felszívódó cuccokkal. El sem tudom képzelni, miért kell itt a futóknak ilyen szer, és ásványvizes palack... Biztosan fél napokat futnak így London parkjaiban... És miért ilyen lassan? Feltaláltak az angolok valami új sportot a gyaloglás, és a futás között, a lassú futást? :) Na, végül is nincs helye itt ennek a piszkálódásnak, hiszen még mindig ezerszer jobb, ha az ember ilyen "koca"-futó (Benedek István turista osztályozási módszerét áthelyezve a futókra), mint hogyha egyáltalán nem mozogna. Tehát tessék futni! Akár zenével, vízzel, és zselével. Még mindig jobb, mint nem futni! :) Az, hogy itt a legtöbb ember ilyen cuccokkal fut, az valószínűleg csak azért van, mert itt már olyan szintre jutott a néphülyítés, hogy aki futásra veszi a fejét, az felvértezi magát mindenfélével, amiről a nagy igazmondó médiában azt mondták, hogy majd könnyebb lesz tőle a sport.
Regent's Park, Primrose Hill, és kocafutók
Na de térjünk vissza Londonhoz! Londonhoz, amire tényleg rálátni erről a dombról, igaz csak messziről látni a jellegzetes magasabb épületeket, de azért egy sétának megteszi. Murphy valószínű a környéken lakhat, mert naná, hogy akkor kell elemet cserélnem a fényképezőgépben, amikor egy fél percre kisüt a nap, és készíthetnék szép napsütéses képeket! Nem baj, akkor sem bosszankodunk! :)

1 komment

Címkék: camden town regents park london zoo primrose hill kilátás a városra parkok szép kilátás londoni futók

A bejegyzés trackback címe:

https://my-london.blog.hu/api/trackback/id/tr73342299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Axum 2008.10.24. 19:57:17

Azért futnak lassan, mert az a zsirégető üzemmód.
süti beállítások módosítása